Kako do nas

  • I. Gundulića 36b, Osijek (karta)
  • tel: 031 326 141
  • fax: 031 326 435
  • e-mail:

Pratite nas

IOL master 500

IOL master 500, proizvod tvtke Carl Zeiss Meditec, uređaj je koji se koristi za biometrijska mjerenja i prijeoperativni izračun jakosti intraokularnih leća (IOL-a) te je iznimno važan u kirurgiji katarakte (sive mrene).
Operativnim liječenjem katarakte odstranjuje se zamućena prirodna leća i ugrađuje umjetna, a očekivanja su pacijenata da nakon operacije ne trebaju naočale. Drugim riječima, očekuje se preciznost mjerenja i izračuna IOL-a, pri čemu je IOL Master od velike pomoći i nezaobilazan alat u pripremi pacijenata za operacije katarakte. Od 2000. godine, kada ga je u SAD-u odobrio Ured za hranu i lijekove (Food and Drug Administration), postao je najrasprostranjeniji uređaj takve vrste u kliničkoj oftalmologiji.

Mjerenje je beskontaktno, jednostavno za pacijenta, brzo i precizno, a točnost je ista, neovisno o tome tko od izučenog osoblja izvodi mjerenje. Pacijentu se s velikom preciznošću na jednom mjestu mjere svi parametri potrebni za izračun jakosti IOL-a: duljina oka, zakrivljenost rožnice i dubina prednje očne sobice. Jakost intraokularnih leća izračunava se na temelju izmjerenih parametara i lećnih konstanti korištenjem formula koje su ugrađene u softver uređaja.
Više možete saznati na: http://www.meditec.zeiss.com/iolmaster.