Kako do nas

 • I. Gundulića 36b, Osijek (karta)
 • tel: 031 326 141
 • fax: 031 326 435
 • e-mail:

Pratite nas

Plusoptix

Binokularni autorefraktometar

TOČAN / NAGRAĐIVAN / POUZDAN / KOMPATIBILAN

PRIMJENA:

Svrha Plusoptix autorefraktora je izmjeriti osnovne vrijednosti refrakcije u kontekstu prvog pregleda. Mogućnost mjerenja istovremeno oba oka s udaljenosti od 1 metra (3,3 stope) u manje od 1 sekunde. Uslijed udaljenosti na kojoj se rade mjerenja i binokularne procijene dobijenih vrijednosti astigmatizma, osi, kratkovidnosti i anizometropije u sferi i u cilindru su točne i kod mjerenja na uskim zjenicama.

Izmjerene vrijednosti kod dalekovidnosti mogu varirati ali se mogu lako i brzo potvrditi ponovnim mjerenjem dodajući korektivnu leću od +3dpt, ili cikloplegijom (širenje zjenica) skijaskopijom.

ZNAČAJKE:

 • Mjerenje jednog ili oba oka,
 • Kompletno refraktivno mjerenje: sfera, cilindar i os,
 • Razmak PD i veličina zjenica,
 • Poravnanje oka i asimetrija kod strabizma,
 • Nadrefrakcija s naočalnom korekcijom ili kontaktnim lećama,
 • Radna udaljenost 1 metar +/- 5cm,
 • Vrijeme mjerenja 0.5 sekunde.

Binokularno mjerenje s udaljenosti od 1 metra u manje od 1 sekunde moguće je već na bebama od 6 mjeseci. Iako je Plusoptix autorefraktometar često određen kao isključivo pedijatrijski, nema ograničenja, mjerenja se mogu izvršiti i na odraslim pacijentima. Plusoptix autorefraktometar u rukama optometrista ili oftalmološkog tehničara štedi vrijeme oftalmolozima.

TOČNOST:

U fotorefrakcijskim mjerenjima, rezultat se zasniva na svjetlosnom obrascu zjenice slično kao kod retinoskopije.

Tri su komponente ključ točnog mjerenja:

OPTIMALNO OSVJETLJENJE

Plusoptix autorefraktometar koristi jedinstvenu 54 LED jačinu osvjetljnja, najoptimalniju za osvjetljenje zjenica.

ALGORITAM MJERENJA

Brojna klinička ispitivanja potvrđuju da Plusoptix autorefraktometar daje izrazito točne vrijednosti mjerenja.

Plusoptix autorefraktometar daje automatske vrijednosti, pod uvjetom da su zadovoljeni zadani parametri kao što su (udaljenost, širina zjenica, položaj). U tom slučaju, mjerenja su točna i nije ih potrebno ponavljati.

KAMERA VISOKE REZOLUCIJE

Kvaliteta Plusoptix fotografije nije ograničena samo na jednostavne vrijednosti refrakcije, iskusnim korisnicima omogućava prepoznavanje opaciteta unutar zjenice.

NAGRADE:

Plusoptix autorefraktometar nagrađivan je zbog svog ergonomskog dizajna namjenjenog djeci. Atraktivni izgled legendarnog smajlića i zvuk koji privlači pažnju kako beba tako i djece smanjuje strah od pregleda.

Glavne karakteristike ergonomskog dizajna kod Plusoptix autorefraktometra su mala težina i čvrstoća uređaja. Čvrsta drška za stabilno držanje, nakrivljeni ekran na dodir za ugodan položaj glave.

POUZDANOST:

Od 2001.g. Plusoptix razvija, proizvodi i promovira ručne binokularne autorefraktometre u središtu tvrtke u Nurembergu u Njemačkoj. Kroz službenu distribuciju, uređaji su dostupni u više od 60 zemalja svijeta. Sigurnost i pouzdanost uređaja su ključni u proizvodnji i razvoju kod Plusoptixa.

Plusoptix autorefraktometar zadovoljava sve relevantne standarde kao medicinski uređaj i prošli su sva pojedinačna testiranja.

Glavni prioritet u Plusoptixu je sigurnost pacijenta. Uređaji nemaju pomične dijelove koji bi se mogli fizički oštetiti. Uređaj nije potrebno servisirati ili dodatno kalibrirati.

Koriste standardne AA punjive baterije koje su lako dostupne i pristupačne. Uređaji imaju jednogodišnje jamstvo u SAD-u i EU. Jamstvo se odnosi i na popravak kvara uređaja koji je uzrokovan padom samog uređaja. Jamstvo se može produžiti kupnjom dodatnog jamstva na 9 godina.

KOMPATIBILNOST:

Jednostavno uključivanje novog uređaja u postojeću radnu rutinu u očnoj klinici je od ključne važnosti. Stoga Plusoptix pruža na izbor prenosive i fiksne modele a izmjerenje vrijednosti mogu se evidentirati na papiru ili elektroničkim putem.

Statični model „plusoptiX A16“ mora biti priključen na glavni strujni vod te je kao takav uvijek u funkciji. Kao dodatna mogućnost može se priključiti na monitor radi prezentacije mjerenja pacijentu. Može se spojiti na internet (LAN, WLAN) radi povezivanja s elektroničkom bazom podataka. Jednom kada je spojen, mjerenja se mogu printati na postojeći mrežni printer ili se mogu prenositi u PDF formatu. Kao dodatna mogućnost mogu se printati samoljepljive naljepnice na bežičnom printeru za naljepnice „plusoptiX P12“.

Prenosivi modeli „plusoptiX A12C i A12R“ koriste punjive AA baterije. Uređaj može raditi i tijekom napajanja. Model „plusoptiX A12C“ omogućuje isti način pohrane podataka kao i statični model, ali kao prenosivi uređaj nema mogućnost spajanja na dodatni monitor i LAN.

Model „plusoptix A12R“ nema mogućnost digitalnog prijenosa podataka u elektroničku bazu podataka.

MJERNE VRIJEDNOSTI A16 A12C A12R
TEHNOLOGIJA MJERENJA Binokularna infracrvena fotorefrakcija s jedinstvenim 54 LED osvjetljenjem
MJERNE VRIJEDNOSTI -7.00 do +5.00 dpt po 0.25 dpt
VELIČINA ZJENICE 4.0 do 8.0mm po 0.1mm
VRIJEME DJELOVANJA Dinamično, svakih 0.5 sec.
MJERNA UDALJENOST 1 m +/- 5 cm
PREDNJA STRANA UREĐAJA Smješko i primamljiv zvuk
CERTIFIKATI FDA (USA), Health Canada (Canada), CE (Europe)
TEHNIČKI PODACI A16 A12C A12R
EKRAN OSJETLJIV NA DODIR 4.3 Inch 5.7 Inch 4.3 inch
TEŽINA 0.75 KG 1.0 KG 0.8 KG
SUČELJE 4 X USB, IR- DVI, LAN (RJ-45) 2X USB, IR, SD

WLAN- (A12C)

NAPAJANJE ADAPTER 6 PUNJIVIH AA BATERIJA
NAPON 100-120 V / 220-240 VAC / 50-60 Hz